Welkom bij Leespunt!

Vanmiddag liep ik in Antwerpen langs een rommelmarkt. Aan een boekenstand hoorde ik een dame tegen haar dochter zeggen: "Da boek moette zieker es leize, das manjifiek." De titel en de auteur van het bewuste boek zeiden me niets, en ik bedacht dat dat ook bij mij zo gaat. Liever dan de verplichte trendy lectuur grijp ik naar onbekende namen, die ik vind op rommelmarkten, uitverkopen, bij kleine uitgeverijen of beurzen, bij De Slegte. Hoeveel juweeltjes heb ik daar al niet gevonden! En met hoe weinig mensen kon ik praten over m'n vondsten. Want ofwel lezen ze zelf graag en dan halen ze hun neus op, omdat wat jij literatuur noemt niet overeenstemt me wat in tijdschriften en televisieprogramma's wordt opgehemeld, ofwel vinden ze lezen maar tijdsverlies.

En toch! Hoe dikwijls is het gebeurd dat ik op aanraden van een vriend een volstrekt onbekend boek las, en echt bekoord werd door de stijl, het verhaal of de onderliggende boodschap. Hoe dikwijls ook greep ik naar een boek omdat een recensie mij daartoe had aangezet en werd ik ontgoocheld...

Daarom deze site. Over wat ik las, en wat ik er van vond. Maar ook, hoop ik, over wat u las. Vertel het ons, praat over dat mooie boek dat u twee maal gelezen hebt, over die parel die u bij De Slegte vond, over dat mooie verhaal dat nergens gerecenseerd werd, vertel over het interessante artikel waarvan u vindt dat we het ook zouden moeten lezen. Vermeld a.u.b. altijd de titel, auteur, uitgeverij en indien mogelijk ook het ISBN nummer van het boek. Voor een artikel vermeldt u de auteur, titel van het stuk, naam van het tijdschrift, nummer en jaargang. Op die manier kunnen we allemaal terugvinden waarover u het hebt.

Dank bij voorbaat voor uw medewerking!

Sprokkelaar

Bijdragen zijn welkom op volgend adres: knaepen-moens@pandora.be


Leespunt nieuws

11 februari 2002 - Vernieuwde Leespunt

Het is niet zonder enige fierheid dat we vandaag de vernieuwde Leespunt-site aan u voorstellen. De essentie van Leespunt blijft uiteraard onveranderd: aandacht voor boeken en artikels die deze aandacht wel verdienen, maar jammer genoeg niet steeds ten volle krijgen.


11 december 2002 - Zoekfunctie

Eindelijk heeft LeesPunt een zoekfunctie! U kunt nu een bespreking zoeken via de auteur, de uitgeverij of de titel.
© Copyright 1997-2023 Idee Software - Alle rechten voorbehouden